Puțin se vorbește despre frumoasa insulă Ischia, un loc atât de pitoresc, încât această lipsă de interes este cu totul nedreaptă și nejustificată. Poate că lucrurile stau așa din cauza poziționării faimosului oraș Napoli care se află la 30 de kilometri distanță de Ischia și care atrage toate privirile.

Dacă însă tragi cu ochiul în largul mării, vei zări din depărtare un mic munte deasupra căruia străjuiește necontenit castelul medieval Aragonese, construit în anul 474 d.Hr.

Castelul medieval Aragonese

castel ischia napoli

Odată ajuns aici, vei constata că nu e deloc o insulă mare, măsurând numai 10 kilometri de la est la vest. Istoria acesteia este una bogată și controversată. De-a lungul timpului, multe popoare s-au luptat pentru a pune stăpânire pe acest teritoriu, începând cu grecii care l-au colonizat în secolul al VIII-lea î.Hr. și terminând cu italienii, în a căror posesie se află astăzi. Din cauza multiplelor bătălii care s-au dat pentru această frumoasă insulă, stilul arhitectural al caselor și clădirilor nu este unul închegat, ci mai degrabă pestriț.

Aici, vei găsi diverse influențe, de la Baroc la așa-numitul stil „Liberal”, mai cunoscută fiind denumirea de „Art Nouveau”. Aceasta vine de la un comerciant pe nume Arthur Lasenby Liberty care a răspândit acest stil prin obiectele sale de artă pe care le punea la vânzare. Aceste lucruri se întâmplau în Napoli, însă fiind atât de aproape de Ischia, influențele s-au extins rapid și aici, iar astăzi, pe fondul acestor întâmplări, peisajul este foarte surprinzător.

Un alt motiv al instabilității arhitecturale este cel al cutremurelor frecvente care au loc aici. Nici nu e de mirare, având în vedere că Ischia este o insulă vulcanică, aflată în apropiere de celebrul vulcan Vezuviu. Din cauza acestor cutremure care au scuturat insula, nu s-au putut conserva foarte multe case tradiționale, astfel că influențele moderne au dat mereu o altă față acestei insule. Acele case care totuși au trecut testul cataclismelor au o poveste interesantă. Pentru a rezista cutremurelor, acoperișurile au fost construite din lavă, care era procesată prin diverse tehnici rudimentare pentru a deveni ușoară și impermeabilă.

Citește și:  Oraşe fantomă, cele mai fascinante din lume – când timpul încremeneşte şi spulberă iluziile

casele din ischia

Insula Ischia este o destinație căutată de turiștii din întreaga lume nu numai pentru frumusețea peisajelor, ci și pentru resursele naturale de care dispune. Printre ele se numără nămolul vulcanic, apele termale și izvoarele minerale. Cei care ajung aici au multe posibilități de a se relaxa și de a profita de ceea ce oferă această insulă.

Fiind un peisaj muntos, alpinismul este o activitate foarte răspândită aici, deoarece priveliștea din vârful muntelui Epomeo, înalt de 800 de metri, este superbă. Ischia oferă și alte atracții, precum taverne, buticuri artizanale și ateliere de olărit. Nu în ultimul rând, fiindcă este o insulă, plajele de aici sunt numeroase și foarte atractive pentru turiștii în căutare de nisipuri fine și ape turcoaz.

Un aspect interesant al acestor plaje vulcanice este că pe Spiaggia delle Fumarole, una dintre ele, poți să comanzi mâncare gătită cu ajutorul aburilor fierbinți care ies prin fisurile din pământ. Așadar, poți să te bucuri din plin de ceea ce oferă acest loc, tot ce îți trebuie este un bilet de călătorie către o destinație unică, insula Ischia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.