Strada Boundary din suburbia orașului Newlands, din Africa de Sud este locul unde poate fi găsită singura moară de apă care a supraviețuit, din orașul Cape Town. Construită în anul 1818, Moara Josephine era operațională începând cu mijlocul anilor 1800, dar de la jumătatea secolului al XX-lea se afla deja în stare deteriorată. Cu toate acestea, datorită muncii spornice a Societății de Istorie din Cape Town, această frumoasă mașinărie a fost restaurată și acum este din nou în funcțiune. Astăzi, Moara Josephine, completată cu un robinet de fier, furnizează din nou comunității locale făină proaspăt măcinată cu piatra, ca demult.

Muzeul Morii Josephine expune artefacte recuperate din zonă și dispune de o expoziție despre procesul de măcinare cu piatra. Artefactele oferă vizitatorilor o idee despre metodele și echipamentele utilizate în procesul de producție de făină. Aici se poate vedea trecerea de la procesul de măcinat clasic, la cel la care se folosește apa, apoi aburul și motorul electric și vice-versa. 

La moară, se pot vedea planurile originale care definesc cursurile și conductele de apă, precum și un cazan de abur Cornish, care a fost descoperit pe malul râului Liesbeeck. Cazanul dovedește că Moara Josephine a fost odată o moară cu aburi. Există, de asemenea, gravuri și pietre de șlefuit vizibil expuse prin muzeu. În anul 1980, fabrica a fost declarată monument național.

Citește și:  Fortul Zeelandia: Obiective turistice Surinam - Paramaribo

Magazinul de la moară vinde produse naturale și organice sănătoase, cum ar fi făina măcinată cu piatra morii, de o calitate înaltă, din grâul cultivat local și vândută în saci de cânepă reutilizabili. Magazinul furnizează, de asemenea, o serie de produse: pâine proaspăt coaptă, gemuri de casă și condimente.

Dacă turiștii doresc să se plimbe un pic mai mult, să trăiască atmosfera lumii vechi a morii și să se bucure de frumusețea peisajului înconjurător, ei pot vizita Barul de Vin Caveau și Deli de pe marginea râului Liesbeeck. Restaurantul este renumit pentru tarifele mici, preparatele proaspete și vinul Cape din pivniță. Muzeul Morii Josephine este deschis de luni până vineri, magazinul și restaurantul rămân deschise însă până târziu. Excursii cu ghid au loc zilnic pentru turiștii dornici să afle fiecare amănunt despre istoria morii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.