Clădirea de birouri Mandela & Tambo Law Offices se află în centrul oraşului Johannesburg din Africa de Sud şi a fost sediul firmei de avocatură fondate de Nelson Mandela şi Oliver Tambo în anul 1953. La acea vreme, era singura firmă de avocatură din ţară deţinută de persoane de culoare. Mandela şi Tambo au mai colaborat și cu Duma Nokwe, Mendi Msimang sau Godfrey Pitje.

În anii ’50, edificiul purta denumirea de Chancellor House, iar în acest loc cei doi lideri ţineau întrunirile care au pregătit campania de sfidare din 1952, când populaţia de culoare a fost încurajată să încalce legea segregaţiei rasiale.

După ani de zile în care a fost uitată şi a ajuns aproape în ruine, clădirea de trei etaje a fost renovată în perioada 2010 – 2011 şi redenumită Mandela & Tambo Law Offices, în cinstea celor doi lideri. În prezent, edificiul găzduieşte şi un mic muzeu ce aminteşte de istoria locului, care expune arhive şi documente din procesele la care au lucrat Mandela şi Tambo.

Citește și:  Orasul Batumi: Obiective turistice Georgia - Batumi

Clădirea Mandela & Tambo Law Offices a fost refăcută cu ajutorul fotografilor vechi. Din exterior, fosta Chancellor House nu arată foarte diferit faţă de anii ’40, proiectul de restaurare încercând să menţină cât mai mult din vechiul aspect. Uşile principale sunt singurele structuri care datează din perioada lui Mandela şi au fost păstrate, restul elementelor fiind foarte deteriorate din cauza neglijenței şi a actelor de vandalism din ultimii ani. Acoperişul degradat a fost înlocuit cu unul nou, iar cele trei camere, unde în trecut se afla firma de avocatură, au fost refăcute în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.