Insula Marchinbar Island este cea mai mare insulă din arhipelagul Wassel situată în nordul Australiei, în Marea Arafura, la 120 km depărtare de nord estul teritoriilor de nord australiene, pe partea vestică a Golfului Carpentaria.

Insula este separată de Insula Rimbija, cea mai nord estică din arhipelag, de un canal îngust, mai mic de 400m. În partea de sud est este separată de Insula Guluwuru prin strâmtoarea Cumberland de aproape 1600 m. Administrativ insula aparține de administrația Gumurr Marthakal Ward, parte din regiunea East Arnhem Shire. Marchinbar este de 57,4 km lungime și are maxim 8 km lățime, cu o suprafață totală de 210,9.km².

Coasta insulei este abrubtă și are o înălțime mare, maximă de 79 m, țărmul fiind stâncos. Singura așezare este la Martjanba, în Golful Jensen, în partea nordică, unde este o casa temporară pentru o familie, de fapt un refugiu. În 1994 nouă monede au fost găsite pe plaja din Golful Jensen Bay de către soldatul Morry Isenberg. Patru dintre ele erau olandeze, datând din 1690 până în1780, în timp ce alte cinci aveau inscripții arabe identificate ca fiind din Sultanatul Kilwa din estul Africii, cele patru fiind identice cu o monedă găsită în Oman, dar nu este clar dacă aceasta este din secolul al X-lea sau al XIV-lea. De aici au pornit dubiile privind prima descoperire a insulei care astfel este incertă.

Citește și:  Croatia : Țări de vizitat

Olandezii se consideră a fi cei care au descoperit insula în anul 1606 prin navigatorul Willem Janszoon, dar încă nu există dovezi care să certifice aceasta în mod clar. Aici în peșteri s-a găsit artă rupestră în zona Golfului Jensen. Nu a fost întotdeauna locuită, în prezent nu se organizează excursii care să o cuprindă, dar plajele și poziționarea o fac numai bună pentru inot și scufundări, dar trebuie avut grijă de crocodili. Aici sunt depozite de bauxită descoperite recent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.