Centrul MTN Sciencentre este un centru de știință nonprofit din Africa de Sud. Acesta își propune să îmbunătățească performanțele școlare și înțelegerea de către copii a fenomenelor științifice în Cape Town din Africa de Sud. Până în anul 2010, centrul s-a aflat într-un mall, în zona Canal Walk Century City, fiind primul centru de clase interactive de știință din Africa de Sud.

Centrul Ericson pentru telefonie mobilă din MTN Sciencentre este în Cartea Recordurilor ca deținând cel mai mare telefon mobil din lume. Locul este special pentru copii, promite distracție, deschide ușa experimentelor științifice fără multe cuvinte, ci chiar experimentând. Cele 280 de display-uri, împreună cu auditoriumul, camera obscură, camera computerelor, laboratoarele și sala de expoziții, formează deliciul copiilor și al părinților.

Deschiderea centrului s-a făcut în anul 2011, în 28 decembrie, în noul sediu al Observatorului, cu scopul de o îmbogăți metodele de învățare ale copiilor prin interacțiune culturală și prin știință. Între 126.000 și 138.000 de vizitatori vin anual, totodată, aici fiind ținute mai mult de 300 de expoziții permanente.

Citește și:  Orasul Newcastle: Obiective turistice Anglia - Newcastle

Pornind de la curriculumul de bază școlară, copiii vor înțelege fenomenele științifice de bază și naturale care se întâmpla după legi fizice și chimice bine cunoscute. Pentru a învăța cum să păstrezi apa în aria exterioară, se explică cum poate fi păstrată și adunată apa de ploaie. Tot aici, se poate juca șah. Internetul este gratuit în tot centrul.

Pentru cei interesați de centru în mod special, se pot face abonamente cu intrări nelimitate anuale. MTN Sciencentre este o destinație pentru copii și familii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.