Insula Muttonbird este o insulă neregulată de 44 ha în sud estul Australiei, cu punctul cel mai înalt de coastă la 40 m, parte din grupul cu același nume, aproape de capătul sudic al coastei sud vestice a Tasmaniei. Parte a Parcului Southwest Național Park și a Tasmanian Wilderness World Heritage Site, insula este și parte a Zonei Protejate a Portului Insulei Davey, insulă vecină.

Muttonbird island
Muttonbird island

Aici își au habitatul o serie de reptile, pinguini pitici, porumbei de mare, alături de păsările care ii dau numele muttonbird (mutton-bird sau mutton bird), acestea fiind un soi de pescăruș (cu gust de carne de oaie) care își face cuibul aici, apoi migrează în sud estul Asiei.

Coffs Mutton Bird
Coffs Mutton Bird

Insula Muttonbird este conectată cu țărmul și Portul Internațional Coffs printr-un dig la Oceanul Pacific. Insula este o destinație care nu poate fi evitată pentru vizitatorii portului și ai zonei.

Aici se poate înota, pescui, se pot observa păsările din Parcul Muttonbird Island Nature Reserve, se pot urmări delfinii sau balenele care între lunile iunie și noiembrie traversează de la nord la sud pentru a naște în ape mai calde, se poate face picnic, dar nu se poate campa, se poate privi spre țărm sau spre ocean sau se poate face un tur cu un ghid al parcului pentru a observa, din locurile special amenajate cu platformă, fauna insulei. Insula este un loc special pentru aborigeni, deoarece există povești locale privind luna căzând în mare și credințele ancestrale legate de acest fenomen și de această insulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.