Old Library (Biblioteca Veche) este unul dintre punctele de atracţie din oraşul Graaff-Reinet, situat în provincia Eastern Cape din Africa de Sud.

Old Library1

Graaff-Reinet, unul dintre cele mai vechi oraşe din Africa de Sud, a beneficiat de o bibliotecă publică de-abia în anul 1847, când cetăţenii au strâns fonduri pentru a construi partea centrală a actualei clădiri din strada Bisericii. Terenul respectiv a fost ulterior donat de către autorităţi.

Deşi iniţial lipsa de fonduri a întârziat extinderea bibliotecii, aceasta a devenit de-a lungul anilor un adevărat centru cultural al oraşului. În anul 1878 clădirea originală s-a dovedit a fi prea mică, astfel că s-a ridicat aripa de sud, iar în 1926 a fost adăugată şi aripa de nord. Această clădire a servit drept sediu pentru biblioteca oraşului până în 1981, când a fost construită o bibliotecă modernă mai mare, în alt loc. Municipalitatea a donat vechea clădire a bibliotecii Muzeului Graaff-Reinet, care o utilizează în prezent pentru a găzdui diferite expoziţii. Edificiul a fost declarat monument naţional la data de 27 februarie 1987.

Citește și:  Mormintele Ming: Obiective turistice China - Changping

Old Library11

În 2005, cu sprijinul Fondului Național Lottery Distribution, consiliul de administraţie al muzeului a reorganizat spaţiul clădirii pentru a include săli de conferinţă şi de expoziţii. Vizitatorii pot admira la Old Library colecţia de fosile Lex Bremner, o colecţie de obiecte din epoca de piatră, expoziţia permanentă Mangaliso Robert Sobukwe, expoziţia dedicată sclavagismului etc.. În plus, Old Library include un magazin de suvenire şi o bibliotecă, iar turiştii au la dispoziţie tururi ghidate pentru a cunoaşte mai bine istoria oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.