Albena este o staţiune turistică din Bulgaria cu deschidere la Marea Neagră. Oraşul este unul dintre cele mai populare staţiuni pentru vacanţe de pe litoralul Bulgariei. Albena se află situată în partea nordică a litoralului bulgaresc, pe teritoriul rezervaţiei naturale Balata. Staţiunea oferă o gamă largă de locuri de cazare la hoteluri, pensiuni şi case de vacanţă. Albena este remarcabilă pentru plajele sale cu nisip foarte fin și curat.

Albena1

Vizitatorii pot alege dintre cele 43 de hoteluri moderne (între două și patru stele) care oferă mai mult de 20.000 de locuri și multe facilități moderne.Toate dispun de piscine, bazine şi locuri de joacă pentru copii, acvaparcuri, cluburi de dans pentru tineri. La Albena camerele au vedere la mare sau la Rezervaţia Naţională Balata – o pădure umedă densă ce se întrepătrunde cu țărmul mării.

La Albena se află cea mai importantă bază de tratament balnear de pe litoralul Mării Negre. Turiştii pot vizita Muzeul de Istorie, oraşul vechi din Balcik, pot mege la pescuit pe râul Batova. Operatorii turistici bulgari oferă vizitatorilor o serie de activităţi din care pot alege: plimbări cu yachtul, cursuri de călărie, plimbări cu parapanta, schi-jet, surfing, windsurfing, tir cu arcul, minigolf, bowling, biliard, tenis, fotbal, baschet sau volei pe plajă.

Citește și:  Orasul Kutaisi: Obiective turistice Georgia - Kutaisi

Albena11

De asemenea, turişti pot face excursii de o zi la reședința de vară a Reginei Maria de la Balcik.
În staţiune există o varietate mare de restaurante, cafenele, pub-uri, baruri, discoteci, taverne la care turiştii pot lua masa sau se pot bucura de distracţie. Există mai mult de 30 de restaurante şi cafenele în localitate, unde se servesc preparate tradiţionale şi vinuri bulgăreşti, dar şi mâncăruri din bucătăria internaţională.

În fiecare an la Albena au loc diverse festivaluri precum International Children’s Fest, Golden Antenna Festival of Musical and Entertainment TV Programs, Coast of Hope Festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.