Orașul Aarhus este un oraș din Danemarca, situat în peninsula Iutlanda. Este al doilea oraș ca mărime al acestei țări și principalul său port. Are o populație de 303.318 locuitori. În Aarhus, turiștii pot ajunge cu ușurință la cele mai multe dintre atracțiile orașului pe jos. Cine dorește să se bucure de un cadru natural frumos poate face o excursie la pădurea Marselisborg la sud și pădurea Risskov la nord, cu plaje și noile zone urbane.

Aarhus1

Parcul și Castelul Clausholm formează unul dintre cele mai frumoase și complete monumente baroce din Danemarca. Castelul a fost construit în anul 1690 de către cancelarul Conrad Reventlow și între anii 1718 – 1730 a fost deținut de către regele Frederik IV care și-a lăsat amprenta asupra clădiri și a parcului. De-a lungul ultimilor 40 de ani, castelul s-a bucurat de o renovare drastică și astăzi este un exemplu unic de arhitectură și design interior din zilele de glorie ale stilului baroc.

Den Gamle sau Muzeul Orașului Vechi este un muzeu național de istorie urbană și culturală, în aer liber. Acesta oferă o experiență unică de unde se pot învăța despre cum obișnuiau oameni să trăiască și să lucreze într-un oraș danez de pe vremuri. Cu mai mult de 3 milioane de vizitatori pe parcursul ultimilor 10 ani, Muzeul Orașului Vechi este un muzeu uimitor. Aici turiștii pot întâlni oameni și personaje din trecut explorând sufrageriile sau bucătăriile lor și mirosind flori din propriile lor grădini.

Aarhus11

La dispoziția copiilor sunt multe jocuri vechi și o gamă mare de colecții expuse prin muzeu. Vizitatorii pot bea o halbă de bere în pivniță, pot să se bucure de o ceașcă de cafea și o felie de tort în grădină muzeului. Aros Aarhus, Muzeul de Artă, este unul dintre cele mai mari muzee din Europa de Nord. Pe acoperișul Aros vizitatorii pot vedea panorama curcubeu de unde se pot deplasa pe o drum panoramic de 150 metri lungime, circular, cu o vedere de 360 ° a orașului din jur. Colecțiile de artă sunt expuse peste tot, în zona de la parter sunt amplasate expoziții speciale cu nouă camere pentru arta internațională. Colecțiile proprii ale muzeului de artă din secolul al 19-lea până în prezent se găsesc la etajele superioare.

Restaurantul Aros este situat la înălțime de unde se poate observa imaginea spectaculoasă a orașului și a golfului.

La nivelul inferior muzeul are o cafenea și un magazin. A prezenta trecutul, într-un cadru arhitectural magnific face vizita la Muzeul Moesgård o atracție de neuitat. Folosind conceptul de muzeu interactiv, expozițiile includ elemente teatrale, clipuri video și efecte vizuale. Trecutul devine viu, muzeul oferind astfel vizitatorilor o mai bună înțelegere a trecutului și a procesului de dezvoltare a civilizației, este localizat în împrejurimile sudice ale orașului Aarhus, cu vederea către pădure și mare.

Citește și:  Muntele Sinai: Obiective turistice Egipt - Sinai

Aarhus111

La Muzeul Steno pentru Istoria Științei și a Medicinei atât copiii cât și adulții pot face o călătorie de descoperire în domeniul științelor naturale și pot explora istoria culturală a medicinei. Aici sunt expuse instrumente științifice, o serie de activități fascinante prin care vizitatorii au oportunitatea de a testa legea gravitației a lui Galileo și a explora universul în întunecatul planetariu unde vizitatorul este introdus în lumea galaxiilor, planetelor și a universului. În grădina plantelor colorate turiștii se bucură de vederea și de mirosul a 300 de plante medicinale cultivate aici din vremuri istorice. Muzeul este situat în frumosul parc University, la câțiva pași de centrul orașului Aarhus. Muzeul Viking din Aros este o comoară istorică a orașului.

Acum 1200 de ani vikingii au fondat orașul Aarhus– în același loc unde se află acum Muzeul Viking ce prezintă o serie de artefacte locale vechi de mii de ani. Există posibilitatea de a face un tur cu ghid. Muzeul Gammel Estrup oferă o perspectivă unică asupra celor 600 de ani de viața ai aristocrației daneze. Zeci de săli, camere, holuri și încăperi sunt elegant decorate, iar camerele individuale sunt și mobilate pentru a reprezenta cum arătau ele când conacul a fost locuit. Camerele servitorilor, sala de mese, bucătăria, hambarele și grădinile sunt accesibile publicului.

Aarhus1111

O atracție cu caracter religios este Biserica Åby care se diferențiază printr-un naos lung, un altar pe trei laturi, la capătul de est și un turn la vest. Biserica a fost construită între anii 1872-1873, înlocuind o biserică romană. Biserica este foarte neobișnuită din punct de vedere architectural pentru că utilizează zidărie de culoare roșie și galbenă, producând efectul de dungi pe pereți.

Blocurile de granit din structura anterioară au fost reutilizate la construirea pereților. Palatul Marselisborg este reședința de vară a actualei familii regale daneze. În timpul verii, atunci când familia regală nu folosește palatul, schimbarea gărzii are loc la prânz în fiecare zi. Terenurile palatului și grădinile, printre care grădina de trandafiri a reginei, sunt deschise pentru public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.