Oraşul – târg Castelul Barnard, cu o arhitectură ce aparţine, pe de-o parte, de era victoriană şi pe de alta, de era georgiană, ţine de comitatul Durham, în zona Teesdale, zonă ce este considerată una dintre cele mai pitoreşti şi relaxante din nord estul Marii Britanii.

Barnard Castle1

Oraşul târg Castelul Barnard se află la sud-vest de reşedinţa districtului Durham, şi la vest de Darlington, care este binecunoscut prin acele locuri pentru istoria căii ferate. Acest castel este un bun început pentru vizita în această parte a Marii Britanii, fiind foarte aproape de Districtul Lacurilor.

În centrul oraşului, se pot regăsi cele două stiluri arhitecturale amintite mai sus, Georgian şi Victorian, iar pentru a putea ajunge în centru, trebuie să mergi pe străvi întortocheate, învechite şi pavate cu pietre, ce te fac să admiri locul în care te afli. Multe din clădirile pe care le găseşti aici au devenit independente: restaurante, magazine şi cafenele. Oraşul – târg Castelul Barnard este cunoscut ca o bună sursă de turism, datorită renumitelor magazine ce vând antichităţi Sunt patru intrări cunoscute şi ca “porţile către oraş”: Bridgate, Galgate, Newgate şi Thorngate. Ruta principală, care foloseşte în mare parte un vechi drum roman care te duce la dealul Scar Top, iar mai apoi la castelul în sine, se numeşte Galgate. De acolo, se prelinge pe lângă zidul castelului ajungând în Horse Market, pentru ca mai apoi să ajungă în strada principală.

Citește și:  Capela Notre-Dame du Haut: Obiective turistice Franta - Ronchamp

Barnard Castle11

Situat pe o stâncă ce se află deasupra râului Tees, castelul Barnard a fost fortăreaţa familiei Balliol; nume ce îi vine de la Bernard de Balliol, care a reconstruit castelul în secolul al XII-lea. Cu toate că a fost rezistat asediului scoţienilor din 1216, castelul a fost pierdut de John de Balliol, ce a avut pentru o scurtă durată de timp domnia Scoţiei, către Edward I care l-a deposedat pe John Balliol de castelul de pe teritoriul Marii Britanii. Cu toate acestea, au fost luate materiale dinăuntrul dar şi din castel, în anul 1630, cu scopul de a furniza materiale pentru castelul Raby, care-I aparţinea lui Sir Henry Vane. Motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru este acela că în 1569, armata reginei Elizabeta a înfrânt o armată de 5,000 de rebeli ce se aflau înăuntrul acelui castel, iar după aceea, castelul a căzut în dizgraţie fiind considerat lăcaşul uneltitorilor.

Barnard Castle111

Cu o atmosferă pitorească şi primitoare, puteţi parcurge întreaga zonă a castelului cu bicicleta, să vă bucuraţi de frumuseţea naturală ce se îmbină cu clădirile vechi şi să admiraţi ruinele castelului Barnard. Fiind o zonă ce primeşte turişti foarte des, vă veţi bucura de atenţia localnicilor, dar şi de zâmbetul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.