Orașul Bogota este capitala Columbiei, situat la o altitudine de 2.640 de metri, la poalele Munților Anzi, Guadalupe și Monserrate. Bogota a fost înființată în anul 1538 de Gonzalo Jiménez de Quesada şi a fost numit Santa Fé de Bacatá, după locul său de naștere şi numele localității indigene.

Bogota1

În timpul ocupației spaniole, orașul Bogota a avut o puternică dezvoltare economică și culturală. În prezent, capitala numără peste 8 milioane de locuitori, fiind unul dintre cele mai mari orașe din America de Sud. Arhitectura orașului Bogota este un amalgam de influențe engleze, franceze și americane, dominațiile străine punându-și amprenta și pe edificiile orașului, iar orientarea în oraș este destul de simplă, în principal, datorită faptului că munții se văd din toate locurile.

Bogota, înainte de invazia spaniolă, era numit Bacata și era centrul civilizației muisca. Așezământul european a fost fondat la 6 august în anul 1538. Numele modern Bogota l-a primit la înființarea vice regatului Noua Granada și orașul a devenit unul dintre cele mai înfloritoare localități ale ocupației spaniole. Între anii 1810-1811, cetățenii orașului s-au revoltat împotriva dominației spaniole, dar au fost nevoiți să suporte trupele spaniole care au controlat orașul până în anul 1819, când Simon Bolivar a capturat orașul după victoria de la Boyacá. Atunci Bogota a fost declarată capitala Columbiei Mari, federație ce cuprindea actualele teritorii ale statelor Panama, Columbia, Venezuela și Ecuador. Când republica a fost dizolvată în părțile ei constituente, Bogota a rămas capitala Noii Granade, care a devenit ulterior Columbia. În august 2000, denumirea oficială a capitalei a fost schimbată din nou în Bogota.

Orașul este împărțit în patru centre importante: sudul, care este partea cea mai săracă a orașului, centrul, unde se găsesc cele mai importante puncte de atracție și obiective turistice, occidentul, unde se găsesc cele mai importante centre sportive, cele mai mari și mai frumoase parcuri din oraș și nordul, unde se găsesc cele mai scumpe și luxoase case, unde își au reședința cei bogați.

Bogota11

Bogota este și capitala departamentului Cundinamarca. Actualmente, este o metropolă populată de peste 8.000.000 locuitori în perimetrul urban. În componența megalopolisului intră 20 localități, fiind a 4-a comunitate urbană din America de Sud, după São Paulo, Buenos Aires și Rio de Janeiro. Orașul este sediul principal al Guvernului Național. Cu toate că securitatea din Columbia s-a îmbunătățit în mod semnificativ în ultima vreme, violența exercitată de diferite grupuri din războiul drogurilor continuă să afecteze atât zonele rurale cât și marile orașe ale țării. Din păcate, Bogota se mândrește cu cea mai crescută rată de criminalitate din lume.

Citește și:  Cetatea antica Ashtarak: Obiective turistice Armenia - Erevan

Grădina Botanică din Bogota este numită și Jose Celestino Mutis, fiind cea mai mare așezare de acest fel din întreaga țară. Aici sunt expuse plante aduse din toate colțurile țării, de la toate altitudinile. Monserrate este unul din cele mai iubite și apreciate locuri din Bogota, dar și unul dintre cele mai vizitate. Sute de turiști urcă muntele Monserrate, pentru că de aici se vede o panoramă extraordinară a orașului. Vârful muntelui găzduiește un important centru religios și acesta este un alt motiv pentru care turiștii decid să viziteze acest loc.

Muzeul de Aur din Bogota este un alt obiectiv turistic important din oraș, care a fost deschis în anul 1939; muzeul a fost construit sub atenta supraveghere a arhitectului ce s-a ocupat de planurile proiectului. Muzeul are o colecție de peste 55 de mii de piese. La etajul doi, începe expoziția cu o prezentare a oamenilor și a aurului din perioada pre-spaniolă a Columbiei. Aici se pot observa numeroase opere de artă, sculpturi și obiecte create de oamenii ce au trăit atunci.

Bogota111

Cel mai mare și mai vechi muzeu din Bogota, Muzeul Național, este construit în anul 1823. Muzeul Național din Bogota este unul dintre cele mai vechi de pe tot continentul. Muzeul Național columbian are o colecție de peste 20,000 de exponate, în care sunt incluse și numeroase opere de artă din perioadele istorice ale orașului. Dintre expozițiile permanente, cea mai interesantă este cea care prezintă arheologia și etnografia artefactelor columbiene ce datează din anul 10.000 î.e.n. și până în zilele noaste. Parcul de distracții Divercity este un parc pentru copii cu vârste între 3 și 13 ani. Cel mai important lucru legat de acest parc de distracții este faptul că e extrem de educativ pentru copiii care învață să lucreze în echipă.

Turnul Colpatria este o clădire de zgârie-nori ce sălășluiește în centrul orașului. Cele 50 de etaje ale clădirii fac ca aceasta să fie cea mai înaltă din oraș. Construcția turnului a fost începută în anul 1973, s-a finalizat în 1978 și după un an a avut loc marea inaugurare. În total, acesta măsoară în jur de 196 de metri. Prin anul 2004, Turnul Colpatria putea fi întrecut de înălțimea unui complex de locuințe ce avea sa fie construit în Cartagena, dar proiectul a eșuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.