Oraşul Bournemouth este amplasat în regiunea South West England, fiind una dintre cele mai apreciate staţiuni de pe coasta de sud a Marii Britanii. Se află la doar două ore de Londra.

Orasul Bournemouth1

Localitatea a fost fondată în anul 1810 de către căpitanul Lewis Tregonwell şi a cunoscut un avânt important odată cu dezvoltarea căii ferate în zonă, primind statutul de oraş în anul 1870. Iniţial, a făcut parte din Hampshire, dar în urma unei reorganizări guvernamentale, orașul a fost alipit comitatului Dorset în 1974.

Orasul Bournemouth11

Centrul oraşului este dominat de clădirile ridicate în stilul arhitectural victorian, alături de Biserica Sf. Petru, prima biserică din Bournemouth, proiectată de George Edmund Street şi finalizată în anul 1879. Un alt punct de interes îl reprezintă Russell-Cotes Art Gallery & Museum, o galerie de artă aflată într-o frumoasă vilă victoriană. Cei care doresc să se relaxeze au la dispoziţie Boscombe Pier, o punte – belvedere care înaintează 300-400 de metri spre mare, din plaja oraşului, Grădinile Bournemouth şi Acvariul din Bournemouth, unul dintre cele mai mari din Anglia, cu un tunel subacvatic impresionant.

Citește și:  Valea Florilor: Obiective turistice India - Varful Nanda Devi

Orasul Bournemouth111

Bournemouth include şi o parte de coastă, mai exact Jurassic Coast, formată din stânci rezultate în urma unei evoluţii geologice de 180 de milioane de ani, pe parcursul întregii ere mezozoice, în Triasic, Jurasic şi Cretacic. În această zonă s-au descoperit numeroase fosile de dinozauri. Jurassic Coast se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO şi este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice naturale din Anglia.

Orasul Bournemouth1111

Oraşul Bournemouth reprezintă o destinaţie turistică populară, fiind vizitat în fiecare an de peste 4 milioane de turişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.