Harpers Ferry, un oras istoric din Jefferson County, este una dintre cele mai frumoase locatii din West Virginia, asezarea fiind cunoscuta mai degraba datorita Razboiului Civil American, cand John Brown a instigat localnicii la revolta, in cele din urma, izbucnind o batalie in adevaratul sens al cuvantului. Orasul se afla la confluenta raurilor Potomac si Shenandoah si, totodata, acolo unde Maryland, Virginia si West Virginia se intalnesc. Frumusetea imprejurimilor, dar si locatia propriu-zisa fac din orasul Harpers Ferry un monument viu, protejat parca de malurile de pamant ce se inalta in jurul asezarii.

Orasul Harpers Ferry1

Si, desi de-a lungul anilor, orasul nu s-a bucurat de prea multa liniste, imediat dupa Razboiul American Civil, in Harpers Ferry a inceput industrializarea masiva, practic, acesta fiind startul de care autoritatile aveau nevoie pentru a se dezvolta si, in acelasi timp, pentru a stabili legaturi cu asezarile vecine. Insa Harpers Ferry nu inseamna doar atat din punct de vedere istoric— in 1785, orasul avea sa fie vizitat de George Washington, liderul politic considerand ca acea asezare are o importanta deosebita, drept urmare, trebuie exploatat ca atare.

Nu putem sa nu amintim si vizita lui Thomas Jefferson, presedinte al Statelor Unite ale Americii si autor al Declaratiei de Independenta, acesta alegand sa vada in 1783 pasajul raului Potomac prin Blue Ridge. Si totusi, Harpers Ferry are un potential turistic incredibil, privelistile fiind de-a dreptul frumoase. Ba mai mult decat atat, orasul, spre deosebire de altele, nu este pe cat de industrializat pe cat am crede, localnicii bucurandu-se inca de imprejurimi, frumusetea naturii fiind in cele mai brute forme ale sale.

Citește și:  Templul lui Confucius: Obiective turistice China - Qufu

Orasul Harpers Ferry11

De stiut este faptul ca cea mai joasa parte a orasului Harpers Ferry se afla in Parcul National Istoric Harpers Ferry, restul asezarii fiind situate in Districtul Istoric Harpers Ferry. Trebuie, de asemenea, sa mai stim ca putini sunt turistii care ajung in acest oras, mai degraba din cauza unei promovari slabe, dar si a lipsei de interes fata de importanta istorica pe care aceasta asezare o are. Chiar si asa, privelistile pe care le putem prinde peste confluenta raurilor, din locurile inverzite, cu vedere spre pod, sunt nemaipomenite, cu atat mai mult cu cat este posibil ca vremea sa ne joace feste, fiind foarte capricioasa in acele zone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.