Oraşul Kitzbuhel este o cunoscută staţiune de schi, situată în landul Tirol din Austria, aproape de graniţa cu landul Salzburg, aflată la 100 de kilometri la est de oraşul Innsbruck. Amplasată la poalele muntelui Hahnenkamm (1712 metri), la o altitudine de aproximativ 800 de metri, regiunea este bogată în peisaje alpine spectaculoase, astfel că micul orăşel medieval a devenit astăzi un centru primitor pentru turişti şi mai ales pentru pasionaţii de sporturi de iarnă.

Orasul Kitzbuhel Innsbruck1

Cu o populaţie de aproximativ 8000 de locuitori, Kitzbuhel îmbină dinamismul şi adrenalina dintr-un oraş al sporturilor cu rafinamentul unei staţiuni montane, având cabane de munte, dar şi vile cochete, împodobite cu flori şi verdeaţă la ferestre. Restaurantele, cafenelele şi hotelurile pun la dispoziţia turiştilor toate condiţiile pentru a petrece un concediu de neuitat, indiferent de anotimp. În magazinele cu suvenire se găsesc atât produse artizanale tradiţionale, cât şi branduri cunoscute.

Schiatul se bucură de o tradiţie de peste 100 de ani în Kitzbuhel, iar în prezent a devenit celebră întrecerea anuală Hahnenkamm, care atrage iubitori ai acestui sport de pe tot globul. Competiţia cuprinde trei probe de schi alpin: Super-G, Downhill şi Slalom.

Orasul Kitzbuhel Innsbruck11

Cele 57 de pârtii de cea mai bună calitate din Kitzbuhel au niveluri de dificultate diferite, astfel că începătorii şi avansaţii pot schia în siguranţă. În total, regiunea Alpilor Kitzbuhel are peste 250 de kilometri de pârtii bine amenajate, care oferă şi o privelişte montană de vis. În plus, pentru practicarea sporturilor de iarnă preferate, turiştii beneficiază de 56 de schilifturi, telescaune şi telecabine. Telecabina „3S”, realizată de firma Doppelmayr, circulă la altitudinea de 400 de metri deasupra solului, ocupând primul loc în lume la acest capitol. În Kitzbuhel există o infrastructură bine dezvoltată şi pentru amatorii de snowboard, iar cei care doresc să se plimbe cu sania trasă de cai au, de asemenea, mai multe opţiuni.

Citește și:  Moscheea Palm Tree: Obiective turistice Africa de Sud - Cape Town

Turiştii care vizitează staţiunea Kitzbuhel pe timp de vară au la dispoziţie în împrejurimi numeroase rute montane pentru plimbări, cu bicicletele sau pe jos. Traseele pentru biciclete au o lungime totală de aproximativ 120 de kilometri, iar traseele pentru drumeţii se întind pe 500 de kilometri.

Orasul Kitzbuhel Innsbruck111

În Kitzbuhel există terenuri de golf şi de tenis, iar turiştii se mai pot relaxa înotând în Lacul Negru (Schwartzsee), ce se întinde pe o suprafaţă de 6,5 hectare, pot face plajă pe malurile acestuia, pot pescui sau pot face plimbări cu barca. Pentru un plus de relaxare, turiştii pot merge la Aquarena Kitzbuhel, un spa cu piscină interioară, saună şi chiar şi un restaurant.

Amplasată la o altitudine de 1880 de metri, Grădina de Flori Montane (Kitzbuhel’s Alpenblumengarten) reprezintă un loc de neratat pentru cei care vizitează staţiunea Kitzbuhel pe timp de vară. Vizitatorii se pot bucura de o panoramă asupra muntelui Grossglockner, cel mai înalt din Austria, a Alpilor Zillertal şi a muntelui Wilder Kaiser. Grădina de Flori Montane este uşor accesibilă cu telecabina.

Orasul Kitzbuhel Innsbruck1111

Alte obiective turistice din oraşul Kitzbuhel sunt: biserica gotică St. Catherine, datând din a doua jumătate a secolului al XIV-lea, situată în centrul oraşului, biserica protestantă construită în anul 1962 după proiectul arhitectului austriac Clemens Holzmeister, Muzeul Kitzbuhel – Colecţia Alfons Walde, care prezintă istoria oraşului şi include şi o expoziţie permanantă cu lucrările ale pictorului Alfons Walde etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.