Oraşul Norwich este reşedinţa comitatului Norfolk, fiind amplasat în regiunea East din Anglia, pe malurile râului Wensum. În secolul al XI-lea, Norwich era cel mai mare oraş din Anglia, după Londra.

Catedrala Norwich
Catedrala Norwich

Unul dintre principalele obiective turistice ale oraşului este Catedrala Anglicană Norwich, construită în perioada 1096 – 1145, la iniţiativa episcopului Herbert de Losigna. Turla catedralei are o înălţime de 96 de metri şi este a doua cea mai înaltă din Anglia. Catedrala a fost avariată în secolul al XIII-lea în cadrul unor revolte, fiind ulterior renovată. În apropiere de catedrală sunt încă vizibile ruinele zidurilor unei foste mănăstiri. De asemenea, pe terenul catedralei se mai află şi Şcoala Regele Edward al VI-lea, alături de statuia ducelui de Wellington şi cea a amiralului Nelson.

Pe Elm Hill, o celebră stradă din Norwich, vizitatorii pot admira clădiri datând din perioada Tudor, care găzduiesc cafeneaua Briton’s Arms, The Stranger’s Club, ceainăria şi Dormouse Bookshop. Strada se întinde de la Biserica St. Peter Hungate până la Biserica St. Simon and St. Jude. Numele străzii provine de la ulmii plantaţi în această zonă în prima parte a secolului al XVI-lea.

Castelul Norwich
Castelul Norwich

Un alt punct de atracţie turistică este Castelul Norwich, o fortificaţie medievală regală, realizată în perioada de după cucerirea normandă a Angliei, la iniţiativa lui William Cuceritorul. În prezent, castelul găzduieşte un muzeu cu o colecţie impresionantă de obiecte descoperite în regiune în urma săpăturilor arheologice.

Citește și:  Provincia spaniola Granada: Obiective turistice Spania - Granada

Grădinile Chapelfield din centrul Norwich reprezintă primul parc public al oraşului, inaugurat în noiembrie 1880. În zilele noastre, localitatea are aproximativ 170 de parcuri şi zone verzi aflate în administrarea autorităţilor locale, la care se adaugă alte grădini private deschise ocazional pentru public.

Grădinile Chapelfield
Grădinile Chapelfield

Norwich este asociat cu arta şi literatura, în acest oraş luând naştere în 1608 prima bibliotecă de provincie din Anglia. De asemenea, în 1701, aici a apărut primul ziar local din afara Londrei, „Norwich Post”.

Norwich se află printre cele 10 destinaţii de top din Marea Britanie în ceea ce priveşte shoppingul, datorită prezenţei a numeroase lanţuri de retaileri şi magazine independente, precum şi Norwich Market, una dintre cele mai mari pieţe în aer liber din Anglia.

Norwich

Oraşul îşi promovează moştenirea arhitecturală şi culturală printr-o serie de clădiri reprezentative, numite „Norwich 12”. Grupul include Castelul Norwich, Catedrala Norwich, The Great Hospital, St. Andrew’s Hall and Blackfriars’ Hall, The Guildhall, Dragon Hall, The Assembly House, St. James Mill, St. John the Baptist RC Cathedral, Surrey House, City Hall şi The Forum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.