Orașul canadian Regina a început ca o așezare într-un cort simplu, pe un teren lipsit de vegetație forestieră, lângă un mic pârâu. Astăzi, Regina, este capitala provinciei cu o pădure urbană ce are mai mult de 350.000 de copaci plantați, un sistem extins al parcurilor, atracții majore și un patrimoniu bogat. În inima orașul Regina, turiștii pot descoperi unul dintre cele mai mari parcuri urbane din America de Nord, Parcul Wascana Centre. Cu o lungime de opt kilometri traseul este pavat și multi-funcțional de-a lungul golfului Wascana până la lac, care cu aproape cele 300 de hectare este în întregime construit de om. Bicicliștii, joggerii și schiorii din toată țara sunt printre cei mai entuziaști vizitatori ce profită de recreere în aer liber.

Regina1

Wascana Centre, de asemenea, găzduiește mai multe atracții, inclusiv Palatul Legislativ, Galeria de Artă MacKenzie, Muzeul Regal Saskatchewan, Centrul de Știință Saskatchewan și Teatrul Imax Kramer. Noul Centru Heritage RCMP, în apropiere de academia de formare a poliției, este un punct de atracție ce trebuie neapărat văzut. În ultimii 135 ani, centrul a jucat un rol important în formarea identității canadiene.

Centrul este găzduit într-o clădire din piatră, sticlă și beton proiectat de renumitul arhitect Arthur Erickson. Centrul Patrimoniului RCMP cu ajutorul exponatelor de artă și a tehnologiei multimedia, spune povestea peisajului istoric și cultural din Canada.

Casa Guvernului din Regina, o adevărată comoară a Canadei, a fost construită în anul 1889. Această clădire mare a servit drept reședință oficială a guvernatorului locotenent din Teritoriile de Nord-Vest. Vizitatorii sunt invitați să exploreze acest sit istoric național în proprietatea patrimoniului provincial. La propriul ritm, turiștii au la dispoziție excursii auto-ghidate sau pot explora noile Grădini Edwardiene unde se bucură de bogăția și frumusețea naturii. Cunoscută sub numele de Palatul de Marmură, Clădirea Saskatchewan este cea mai mare clădire legislativă din Canada și are de 34 de tipuri diferite de marmură din întreaga lume.

Regina11

Exteriorul este minuțios decorat cu sculpturi complicate de lei, gargui și ghirlande de grâu și fructe. Palatul Legislativ are vedere spre frumosul lac Wascana. Tururile pentru turiști sunt disponibile șapte zile pe săptămână. Galeria de Artă Mackenzie este cunoscută pentru expozițiile uimitoare, minunate și interesante, unele chiar considerate provocatoare. Cu peste 24.000 de metri pătrați de spațiu modern, vizitatorii galeriei remarca adesea că expozițiile sunt pe picior de egalitate cu cele mai bune galerii din America de Nord. La muzeu sunt oferite excursii publice gratuite. Magazinul de cadouri dispune de opere ale artiștilor din toată provincia Saskatchewan și Canada și este un loc minunat pentru a face cumpărături unice, cadouri și lucru manual de înaltă calitate.

Citește și:  Orasul Canakkale: Obiective turistice Turcia - Canakkale

Muzeul Regal Saskatchewan oferă turiștilor șansa de a se plimba prin provinciile Canadei și să se bucură de o excursie prin intermediul a două miliarde de ani de istorie naturală geologică. Ei pot descoperi 10.000 de ani de istorie, începând cu prima Istorie a Națiunii în Saskatchewan prin a explora regiunile ecologice provinciale, prin a afla mai multe despre echilibrul dinamic al naturii și modul în care „amprenta ecologică” a omului afectează acest echilibru. Nici o vizită nu este completă până ce vizitatorii nu întâlnesc roboticul Megamunch T. Rex și Triceratops. Găzduit în clădirea istorică a puterii din anul 1914, Centrul de Știință Saskatchewan are expoziții permanente și temporare, care încântă mințile curioase ale iubitorilor științei de toate vârstele. Oferind oportunități familiilor de a se juca și de a învață împreuna, Centrul de Știință Saskatchewan încurajează experimentele, astfel aici turiștii pot participa la spectacole și ateliere de lucru.

Regina111

Cazinoul Regina este găzduit într-un sit al Patrimoniului Național – istorica clădire Union Train Station (fosta gară) – a cărei arhitectura și decor este la fel de uluitoare. Cazinoul are mai mult de 750 de mașini de jocuri de noroc și mai mult de 35 de jocuri de masă pentru poker de clasă mondială. Sala de spectacolul Vegas style Show Lounge atrage multe evenimente internaționale muzicale sau culturale. Cinemaul Kramer Imax este unicul ecran de cinema gigant din Saskatchewan. Turiștii au la dispoziție o gamă mare de filme sau spectacole.

O vizită la Piața Fermierilor din Regina, oferă turiștilor o experiență culinară de neuitat unde pot gusta din bunătatea produselor din Canada. Turul pieței începe la fermă cu un bucătar-șef local ce gătește la nivel de 5 stele la restaurantul Wascana, situat pe frumosul lac Wascana. Bucătarul-șef Tim Davies și echipa Willow oferă vizitatorilor tururi culinare la unele dintre cele mai mari ferme ale comunității locale, folosind numai ingrediente produse în Saskatchewan pentru o savura arome locale inedite.

Regina1111

Frumoasa fermă rustică Beaver Creek Ranch și Centrul Horse, la doar 25 minute de orașul Regina oferă lecții de echitație și plimbări cu sania trasă de cai. O activitate specifică locului este Team Tracker, un nou joc de vânătoare de comori în aer liber la care participă atât canadieni cât și turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.