Ouagadougou este capitala statului Burkina Faso, cunoscut și ca Burkina, ce este localizat în Africa de Vest. Ouagadougou este centrul administrativ, cultural și economic și este cel mai mare oraș al țării, cu o populație de aproape 1,5 milioane de locuitori.

Ouagadougou a fost înființat la mijlocul secolului XV de tribul Yonyonse care au denumit zona Wogodogo, ceea ce semnifică „locul în care oamenii sunt respectați”. Curând acest loc a devenit capitala Imperiului Mossi.

Ouagadougou
Ouagadougou

După ce francezii reușesc să cucerească Ouagadougou, teritoriul Burkinei Faso este unit cu părți din ceea ce va fi Coasta de Fildeș într-o provincie a coloniei franceze a Africii de Vest, numită Volta Superioară. După cel de-al doilea război mondial, Volta Superioară va deveni mai întâi republică autonomă (1958), apoi republică independentă începând cu 1960. Astăzi, Ouagadougou (denumit în mod obișnuit Ouaga – pronunțat wa-ga) este un oraș întins, cu o economie plină de viață.

Limba oficială în statul Burkina Faso este franceza, dar mai sunt vorbite și limbile regionale precum moore, sau dioula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.