Insulele Sir Edward Pellew formează un grup situat în colțul de sud vest al golfului Carpentaria, lângă coasta de nord a Australiei. Au fost numite astfel de către navigatorul Matthew Flinders în anul 1820 în onoarea lui Sir Edward Pellew, un ofițer prieten de pe vasul cu care naviga.

Flinders a fost singurul navigator britanic care a trecut pe acest drum, dar acesta a afirmat că ar fi găsit urmele unor chinezi înaintea sa pe insulă. Navigatorul Abel Tasman în anul 1644 a crezut că insulele fac parte din continent și le-a numit Cape Vanderlin.

Grupul de insule cuprinde Insula Vanderlin, Insula North, Insula West, Insula Centre și Insula South West. Combinate, acestea au o arie de 2100 km², cea mai mare fiind Insula Vanderlin cu 32 km lungime și 13 km lățime. Insulele sunt nelocuite sau locuite temporar de către aborigenii din tribul Yanyuwa și sunt parte din pământul Wurralibi Aboriginal Land, pământ străvechi al băștinașilor.

Citește și:  Ambodifototra - Madagascar: Orașe de vizitat

Turiștii pot negocia o vizită gratis, pot campa și pescui aici. Insula North este un parc și o rezervație națională de 5,41 km² numit Barranyi (North Island) Național Park, aici locul de campare are apă potabilă și facilitățile de grătar sunt gratuite, localizate lângă Golful Paradise. Zona denumită Pearce, Urquart și Harvey Island Important Bird Area situată la nord est de Insulele North, este locul a mii de rândunici de mare, specie protejată aici și cuprinde 3 mici insule.

Pe Insula West s-a dezvoltat o zonă pentru exportul plumbului, argintului și zincului exploatat din zona Râului McArtur. În zona insulelor se organizează expediții de pescuit cu ghid sau excursii pe cont propriu pentru scufundări marine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.