Top 10 cele mai drăguțe animale care te pot ucide:

Alces alces
Alces alces

Pe locul 10 se află elanul care trăiește în America de Nord, Europa de Nord, Asia de Nord și de Est. Are denumirea științifică Alces alces și este numit elanul de Canada. Este cel mai mare cervid din lume, poate avea lungimea corpului de 2,5-3,5 m și greutatea de 500-700 kg. Este considerat unul din cele mai periculoase animale din lume, deoarece este foarte agresiv cu orice intrus care îi încalcă teritoriul.

Este o mare greșeală să te apropii de un astfel de animal deoarece nu va ezita să lovească cu copitele puternice omul, iar astfel de accidente pot fi chiar mortale. În plus familiile de elani sunt foarte consolidate, femelele sunt întotdeauna foarte hotărâte să-și apere puii de orice intrus, iar masculii sunt și mai puternici și mai agresivi decât acestea.

Nycticebus pygmaeus
Nycticebus pygmaeus

Pe locul 9 se află lorisul Nycticebus pygmaeus. Acest mamifer drăguț face parte din categoria prosimienilor și este considert unul dintre animalele care pot ucide fără să se gândească de două ori. Aceste animale sunt teritoriale și pot mușca orice intrus pe care îl consideră o amenințare, fie el și om. Mușcătura sa poate fi foarte gravă deoarece, în salivă are un venin foarte toxic care poate produce dureri mari, șoc anafilactic la om, ceea ce duce de cele mai multe ori la deces în doar câteva ore.

leul
leul

Pe locul 8 se află felinele mari – leul, tigrul, râsul, jaguarul, ghepardul, leopardul, puma, ocelotul. Astfel de animale carnivore trăiesc mai ales în păduri și au simțurile foarte ascuțite. Toate sunt mamifere carnivore, feroce, experte în prinderea prăzii și nu vor ezista dacă au ocazia să atace și omul.

Casuarius casuarius
Casuarius casuarius

Pe locul 7 se află cazuarul care trăiește în Noua Guinee, în Australia. Are denumirea științifică Casuarius casuarius. Această pasăre devine foarte agresivă când este vorba să-și apere teritoriu. În plus este și foarte rapidă, poate alerga cu viteza de 50 km/h. Dacă este amenințată, reacționează foarte brutal, iși înfoaie penele, tremură din tot corpul, atacă orice intrus cu ghearele puternice de la ambele picioare și lovește cu ciocul. Poate produce omului răni foarte grave, iar în cazuri rare au avut loc chiar și decese. Cazuarul este considerat cea mai periculoasă pasăre din lume.

Dendrobates auratus
Dendrobates auratus

Broasca săgeată veninoasă, specia Dendrobates auratus și Dendrobates tinctorius, se află pe locul 6. O astfel de specie trăiește în pădurile tropicale din America Centrală și de Sud, preferă zonele cu climat umed. Broasca săgeată veninoasă este un amfibian mic dar considerat cel mai periculos din lume. Are un mecanism de apărare natural, produce o otravă puternică prin glandele de pe spate, care era folosită de triburile de amerindieni pentru vârful sâgeților lor spre a omorî animalele sălbatice dintr-o singură lovitură, când mergeau la vânătoare.

Această broască poate fi foarte periculoasă pentru om deoarece are suficient venin pentru a ucide chiar 10 persoane și nu doar una. Amfibianul este considerat unul din cele mai toxice animale de pe pământ. Oamenii de știință folosesc veninul acestei broaște în scopuri medicinale, în special pentru ameliorarea durerilor foarte mari.

Gulo gulo
Gulo gulo

Pe locul 5 se află glutonul, un mamifer care are denumirea științifică Gulo gulo. Acest animal este considerat foarte periculos, poate ucide animale de 10 ori mai mari decât el, cum este elanul. Este foarte agresiv, are maxilarele cu molari puternici, ce pot rupe bucăți mari de carne din pradă, chiar și iarna, din leșurile foarte tari ale unor animale înghețate. Este foarte lacom și are gheare puternice, ascuțite și curbate, cu ajutorul lor ține prada și nu-i dă drumul, smulge bucăți din ea, este hapsân după carne.

Are mirosul foarte dezvoltat, ceea ce îl ajută să depisteze chiar și stârvurile de animale îngropate adânc în zăpadă. Este foarte periculos și pentru om, deoarece atacă prin ambuscadă, sărind din copaci. Se spune că este și un mamifer inteligent. Poate mânca tot felul de animale de pradă mici: pui de lupi, vulpi, râși, nevăstuici.

Este numit și jderul-flămânzilă și reprezintă una din speciile cele mai mari din familia mustelidelor carnivore. Are lungimea corpului de 0,65-1,06 m și greutatea de 8-14 kg. Are corpul robust și se aseamănă cu ursul. Trăiește în vizuini mari (chiar și de 2 m) săpate printre rădăcini sau alese în crăpăturile de stânci.

Hydrurga leptonyx
Hydrurga leptonyx

Pe locul 4 se află leopardul de mare care are denumirea științifică Hydrurga leptonyx. Este unul din cele mai periculoase mamifere din Antarctica și al doilea cel mai mare animal din ordinal Pinnipedia. Are lungimea corpului de 2,5-3,2 m și greutatea de 200-455 kg. Este un prădător puternic, foarte agresiv, poate fi depășit doar de elefantul de mare (Mirounga leonina).

Are maxilarele foarte putrenice, cu canini de 2,5 cm și molari imenși cu care rupe bucăți mari de carne din victimele sale. Are obiceiul de a ataca animale cu sânge cald, prada sa preferată fiind formată din pinguini, foci, dar și calamari, pești, krill, mici crustacee. Poate ucide și oameni.

Hapalochlaena lunulata
Hapalochlaena lunulata

Pe locul 3 se află caracatița cu inele albastre care are denumirea științifică Hapalochlaena lunulata. Este foarte periculoasă pentru om, mai ales dacă se simte amenințată de acesta. Scafandrii care încearcă să pună mâna pe ea sau o ating accidental, ajung să fie înțepați cu ciocul ei ca de papagal. Mușcătura sa nu este foarte dureroasă deși poate rupe pielea și distruge chiar țesuturile mai profunde de sub ea.

Cel mai rău este faptul că prin mușcătură caracatița introduce o otravă, care este de 10 000 de ori mai puternică decât ceanura. Acest venin paralizează mușchii victimei, slăbindu-i și vederea, poate duce la insuficiență respiratorie și moarte în cel mult 90 de minute. Această caracatiță este considerată una din cele mai periculoase și veninoase animale din lume.

Takifugu nophobles
Takifugu nophobles

Pe locul 2 se gășeste peștele fugu care trăiește în vestul Pacificului de Nord. Are o otravă mult mai puternică decât ceanura, folosită pentru a îndepărta prădătorii când se simte amenințat de aceștia. El elimină această neurotoxină în apă, își umflă corpul ca un balon și își ridică spinii de pe spate. Este considerat unul din cei mai periculoși pești din lume, are denumirea științifică de Takifugu nophobles.

În Japonia, fugu este considerat o delicatesă, este preparat doar de bucătari calificați, care știu cum să reducă concentrația de otravă din corpul acestui pește, pentru a putea fi consumat. Preparatele din pește fugu au efect afrodisiac și sunt considerate foarte delicioase de către pasionații de mâncăruri exotice.

urangutan
urangutan

Pe primul loc se află maimuțele – urangutanii, cimpanzeii, gorilele. Aceste mamifere atacă omul si sunt foarte agresive. În plus astfel de aniamle pot transmite boli foarte grave, cum este de exemplu malaria. Chiar și maimuțele de la grădinile zoologice pot fi periculoase, ele pot mușca degetele oamenilor dacă aceștia pun mâna pe gratiile de la cuști. Se spune că astfel de mamifere atacă omul din cauză că le este frică, pentru a se proteja sau pentru a-și apăra teritoriul și grupul de care aparțin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.