Situată în provincia Western Cape din Africa de Sud, trecatoarea Meiringspoort reprezintă un punct de atracţie de neratat pentru turiştii care vizitează această zonă. Pasul se află în munţii Swartberg şi are o lungime de 25 de kilometri, iar de-a lungul său curge un râu, pe parcursul căruia există 25 de galerii diferite care pot fi traversate.

Formaţiunile geologice din cadrul trecătorii sunt cu adevărat impresionante, fiind adevărate sculpturi naturale. Acestea îşi schimbă culoarea pe parcursul zilei, în funcţie de cum sunt luminate de razele soarelui. De asemenea, deseori apar curcubee, datorită cascadelor, cea mai renumită dintre acestea fiind Cascada Mare. În noiembrie 1996, o ploaie torenţială a inundat tot drumul, iar în urma reconstrucţiei, la baza cascadei a fost amenajat un loc pentru picnic. În plus, cu această ocazie s-a format un loc ideal pentru relaxare şi înot.

Accesul în trecatoarea Meiringspoort se realizează prin Klaarstroom, la 55 de kilometri în est de oraşul Prince Albert, pe drumul spre Oudtshoorn. Meiringspoort face parte din Rezervaţia Naturală Swartberg, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 120.000 de hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.