Potrivit legendei, orasul Amsterdam ar fi fost fondat de catre doi pescari, care au ajuns pe malurile raului Amstel intr-o barca, alaturi de cainele lor. Asezarea, care in secolul al XIII-lea era un mic sat pescaresc, avea sa devina capitala Olandei si nu doar atat, ci si un oras cunoscut in intreaga lume pentru atitudinea sa libertina, cultura bogata si istoria sa.

Privit de undeva de sus, Amsterdamul inceteaza sa mai fie un oras tipic european, devenind o stare de spirit, sufletul unei tari. Palatele si celelalte constructii impunatoare, canalurile si fascinantele muzee, toate atrag turistii intr-o lume ce nu isi gaseste somnul niciodata.

Old Church
Biserica Veche

Cu toate ca putine au fost constructiile care sa reziste in fata eroziunii timpului si a incercarilor prin care orasul Amsterdam a trecut, turistii pot admira in prezent cateva cladiri emblematice pentru perioada medievala, printre care Biserica Veche, Casa de Lemn etc. Se pare ca centrul vechi a fost construit in mare parte in timpul Epocii de Aur, mai cu seama in secolul al XVII-lea, cand Amsterdam era unul dintre cele mai bogate orase din lume. In aceasta perioada, a fost ridicat si fermecatorul Palat Regal, aflat azi in centrul Pietei Dam.

Citește și:  Raiul pisicilor – insula Tashirojima
Palatul Regal
Palatul Regal

Turistii care ajung in acest oras vor putea sa viziteze Muzeul Rembrandt, Muzeul Stedelijk sau Rijksmuseum. Insa pelerinajul prin muzee nu trebuie sa se opreasca aici, usile Muzeului Van Gogh fiind deschise pentru toti turistii interesati sa admire cea mai mare colectie de picturi apartinand artistului. Merita vizitata, de asemenea, si Casa Annei Frank de pe Prinsengracht (Canalul Printului), aceasta fiind cladirea in care autoarea jurnalului s-a ascuns in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a scapa de persecutia nazistilor.

Muzeul Rembrandt
Muzeul Rembrandt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.