Când vine vorba despre o călătorie în Grecia, e greu de ales o destinație din prima. Cu toții știm cât de frumoase sunt peisajele grecești, mai ales pe timpul verii. Dacă e vorba de vară, o destinație mai potrivită decât una dintre faimoasele insule ale acestei țări, care par că aparțin exoticelor țări precum Thailanda, Bahamas sau Seychelles, nu putem alege. Însă dilema abia acum începe, care-i mai frumoasă și mai frumoasă, pentru care este bine să optăm, unde vom simți că am făcut cea mai bună alegere? Iată un top al celor mai frumoase insule din Grecia, în conformitate cu preferințele turiștilor care se perindă pe aici an de an, neîncetat.

Insula Kos

insula kos din grecia

Pe locul 10 în topul celor mai bune destinații grecești se află insula Kos, a doua insulă ca mărime dintre Dodecaneze. Această insulă abundă în plaje paradisiace, care creează mediul propice pentru relaxare totală, departe de problemele cotidiene de pe tărâmuri mai mohotâte. Pe lângă plajele superbe, insula are și o istorie bogată, turiștii putând vizita muzee înțesate de statui ale unor greci celebri, precum Hipocrate.

Cea mai mare stațiune de aici este Kardamania, un fost sat pescăresc transformat acum în atracție turistică. Cele mai bune plaje de pe insula Kos se găsesc la vest și nu se află prin apropierea stațiunilor, așa că dacă vrei să faci plajă în aceste locuri, va trebui să iei o barcă/un vapor/un water-taxi până aici.

Insula Paros

insula Paros din Grecia

Locul 9 este ocupat de mai puțin cunoscuta insula Paros, a treia ca mărime dintre Ciclade. Chiar dacă nu are aceeași notorietate, precum alte insule din Grecia, aceasta este totuși foarte vizitată de turiști din întreaga lume. Una dintre atracțiile principale ale acestui loc este posibilitatea de a face windsurfing în sezonul estival, datorită vânturilor puternice.

În afară de plajele deosebite ale insulei Paros, aceasta mai este cunoscută pentru marmură, din care se spune că a fost sculptată chiar Venus din Milo. Dar probabil că turiștii o cataloghează drept una dintre cele mai frumoase insule grecești și datorită peisajelor minunate care o compun.

Insula Samos

insula Samos din Grecia

Urcăm în top pentru a ajunge la locul 8, pe care stă mândră insula Samos, una dintre cele mai însorite insule din toată Europa. Pentru amatorii de mituri grecești, aceasta este o destinație preferată, deoarece aici se află templul zeiței Hera, soția lui Zeus.

Pe lângă acesta, există o mulțime de ruine și temple construite cu mii de ani în urmă, încărcate de istorie. Însă nu aceasta este principala atracție a insulei Samos. Dacă vă întrebați de ce este în topul preferințelor turistice, aflați că și aici veți întâlni plaje superbe, numai bune pentru făcut plajă.

Insula Chios

insula Chios din Grecia

Locul 7 în top este ocupat de frumoasa insulă Chios, separată de Turcia doar printr-o strâmtoare îngustă. Este a cincea insulă ca mărime din Grecia și cuprinde multe orașe medievale și mănăstirea Nea Moni care datează din secolul al 11-lea.

Insula Chios este faimoasă pentru ospitalitatea localnicilor, care sunt foarte generoși cu turiștii care aleg această destinație. În principal, scopul acestei vizite este acela de a vedea frumusețile insulei, unică pentru concentrarea de case aranjate într-un mod foarte special.

Insula Corfu

insula Corfu din Grecia

Mai sus în top, regăsim celebra insulă Corfu, pe locul 6. Este poziționată foarte aproape de Italia și Albania, iar în urmă cu mai bine de 40.000 de ani era legată de continent. Insula este faimoasă pentru peisajele sale deosebite, împărțite între munte și mare.

Tot aici, vei întâlni un melanj de istorie și modernitate presărat cu plaje spectaculoase și ape cristaline. Scriitori celebri au poposit pe aici și au scris despre insula Corfu, lăsând în urmă unele dintre cele mai frumoase scrieri despre aceast tărâm.

Citește și:  Sarbatorirea Pastelui intr-un mod nereligios

Insula Skiathos

insula Skiathos din Grecia

Pe locul 5 în topul preferințelor, se află insula Skiathos. Vegetația luxuriantă de pe aceste meleaguri atrage anual mii de turiști veniți aici pentru a explora sălbăticia naturii și pentru a se bucura de plajele exotice aflate la tot pasul.

Printre alte atracții importante se numără mănăstiri antice, castele medievale și muzee impresionante. De asemenea, orașul Skiathos reprezintă și el un punct de atracție, deoarece oferă o oază de civilizație într-un loc care pare aproape neatins de mâna omului.

Insula Rhodos

insula Rhodos din Grecia

Insula Rhodos ocupă locul 4 în topul celor mai frumoase insule din Grecia. Nu numai pentru plajele sale deosebite, ci și pentru arhitectura orașului vechi, încărcat de istorie și farmec. Bazele orașului Rhodos datează încă din anul 1306, astăzi istoria cu modernitatea îmbinându-se într-un mod foarte armonios.

Deoarece se află foarte aproape de coasta Turciei, influențele din această țară se simt destul de pronunțat pe insula Rhodos. Multe cafenele se intind de-a lungul străduțelor înguste și te îmbie să te răcorești la umbra lor. Așadar, această insulă oferă un mix de istorie și modernitate celor care pășesc aici, totul fiind îmbibat de spiritul grecesc autentic.

Insula Creta

insula Creta din Grecia

Locul 3 al acestui top este ocupat de faimoasa insulă Creta, pământul natal al lui Zorba Grecul. Este cea mai mare insulă a Greciei. Peisajul oferă o priveliște variată, cu munți foarte înalți, la poalele cărora se întind plaje de vis. În ciuda acestor atracții, temperaturile pot ajunge chiar și la 38°C, așa că cel mai bun moment pentru a vizita insula Creta este primăvara sau toamna.

Datorită reliefului variat, turiștii pot opta din mai multe variante de activități, printre care călărie, alpinism, scufundări etc.. Amatorii de istorie pot vizita unul dintre cele mai importante situri antice din Grecia, Knossos și multe alte muzee pline de monumente istorice.

Insula Mykonos

insula Mykonos din Grecia

Înainte de a ajunge în vârful topului celor mai frumoase insule din Grecia, trebuie să ne oprim la locul 2, ocupat de insula Mykonos, catalogată drept o destinație cosmopolită. Reprezintă mai degrabă un loc al distracțiilor, însă această insulă și-a păstrat identitatea de-a lungul timpului și nu a fost influențată de fluxul turiștilor din întreaga lume.

Casele albe și strălucitoare împânzesc orașul Mikonos și îi dau un farmec aparte, așa cum și plajele de aici fac din insula Mykonos una dintre cele mai râvninte destinații din Grecia.

Insula Santorini

insula Santorini din Grecia

Pe locul 1 în topul preferințelor în ceea ce privește insulele din Grecia, se află Santorini, o insulă formată din resturile unui vulcan. Destinația Santorini este considerată drept una de lux, prețurile pentru o vacanță aici depășind cu mult un buget mediu. In ciuda acestui fapt, turiștii sunt numeroși în fiecare an, probabil pentru a vedea apusurile superbe care se pot observa de aici și pentru priveliștea așezării caselor pe coastă, ale căror pereți albi sclipesc de curățenie.

Insula Santorini oferă de toate, de la plaje roșii cu nisip vulcanic la taverne agățate pe marginea crestelor. Viața de noapte nu lipsește de pe această insulă, la fel cum nici liniștea și calmul nu lipsesc. Tot ce îți trebuie, e să știi să le cauți și să te bucuri în egală măsură de toate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.