Amplasată în vestul oraşului Kimberley din Africa de Sud, clădirea instituţiei Northern Cape Legislature impresionează prin arhitectura sa insolită şi reprezintă un punct de atracţie atât pentru turişti, cât şi pentru localnici. Edificiul reflectă cultura, natura şi istoria provinciei Northern Cape şi are o formă de con, ce aminteşte de plantele şi copacii specifici acestei regiuni. Pereţii sunt placaţi cu dale de culoare cafenie, iar pe faţadă sunt reprezentate chipuri stilizate ale unor personalităţi sud-africane. Construcţia a fost realizată folosind piatră locală.

Clădirea Northern Cape Provincial Legislature a fost inaugurată în anul 2003, iar aspectul său a rezultat din dorinţa instituţiei de a-şi forma o imagine distinctă faţă de restul aparatului guvernamental şi de a fi uşor de recunoscut. Aceasta are un rol esenţial în societate şi de aceea intenţia a fost de a avea şi un sediu pe măsură.

Edificiul include o serie de birouri ale administraţiei, o bibliotecă, o sală de dezbateri, un restaurant, un magazin, o zonă amplă numită Patlelo, precum şi o piaţă publică. Acest spaţiu este un simbol al deschiderii şi al transparenţei guvernamentale, fiind locul unde oamenii se pot adresa legislativului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.