Se află chiar în centrul stațiunii Sovata Băi, la mică distanță de lacul Ursu, lacul Tivoli și teleschi. Este vorba despre o casă de oaspeți ce asigură turiștilor cazare în 9 camere și peisaje naturale încântătoare.
Casa Băeș aparține unui cuplu de români foarte veseli și prietenoși, dispuși să asigure clienților tot confortul necesar. Fiind casă de oaspeți și nu pensiune, nu sunt disponibile servicii de restaurant și bar. Ceea ce nu înseamnă că nu există totuși o bucătărie comună, pusă la dispoziția turiștilor cu toate utilitățile necesare.

Camerele casei Băeș din Sovata sunt de mai multe feluri, putând acomoda cupluri în căutarea sejururilor romantice, familii cu copii sau chiar grupuri de prieteni.

Camerele duble sunt în variante de camere matrimoniale cu un pat mare sau camere twin cu 2 paturi single. În ambele situații, suprafața nu depășește 15 metri pătrați. Decorul este personalizat, plin de culoare și veselie, cu motive florale și modele de mai multe feluri. O astfel de cameră dublă are aspect de cameră privată. Mobilierul cuprinde noptiere, fotolii de piele și măsuță de cafea ca zonă de relaxare, comodă pentru televizor cu numeroase spații de depozitare, dulap de haine. Zona de relaxare diferă de la o cameră la alta, putând fi asigurată în variantă de fotolii sau de masă cu scaune. Pe jos, se găsesc covoare țărănești, cusute cu multe culori vii și modele inspirate din folclor. Camerele duble ale casei Băeș din Sovata propun clienților incursiuni în istoria rurală a zonei, mobilierul fiind când de inspirație rustică, adică de lemn, când de inspirație romantică, din fier forjat. Unele dintre camere au balcon ceea ce asigură un plus de lumină naturală la interior. Băile sunt foarte modern utilate, cu utilități de calitate: chiuvetă, vas de toaletă și cabină de duș înaltă.

Camerele triple ale casei Băeș din Sovata au suprafețe de 16 metri pătrați și sunt prevăzute cu un pat matrimonial pentru cuplu și un pat single. Decorul este elegant și intim, plin de culoare și modele dintre cele mai neașteptate. Unii dintre pereți sunt îmbrăcați în tapet cu motive florale sau orientale care se regăsesc asemănătoare și pe suprafața accesoriilor textile. Camerele triple dispun de zonă de relaxare generoasă, formată din fotolii micuțe și comode și măsuță de cafea, dulap de haine, comodă pentru televizor cu mai multe sertare. Ferestrele asigură vedere la munte. Baia este, de asemenea, modern utilată, cu cabină de duș, vas de toaletă, chiuvetă. Decorul este luminos, atât datorită utilităților de culoare albă, cât și datorită ferestrei din baie.

Citește și:  Biserica Calvaria: Obiective turistice Satu-Mare

Casa Băeș din Sovata pune la dispoziția turiștilor cu copii și o cameră cvadruplă, cu o suprafață de 18 metri pătrați. Camera are aspectul pitoresc al cabanelor de munte, fiind dotată cu un pat matrimonial mare și două paturi single, suprapuse. Dulapul de haine este amplasat în vestibul, iar din seria mobilierului fac parte o comodă de televizor cu spații de depozitare, măsuță de cafea și scaune, cuier pentru haine și umbrele. Frigiderul este destul de înalt, cu atât mai mult cu cât clienții sunt nevoiți să servească micul dejun în regim propriu. Decorul elegant, cu tapet în culori vesele și cu motive florale, se regăsește și în această încăpere, contribuind la un stil personal și prietenos. Baia este modernă, cu cabină de duș, vas de toaletă și chiuvetă.

Peste tot în camerele casei Băeș din Sovata, turiștii au la dispoziție frigider, televizor cu programe prin cablu, prosoape curate, articole cosmetice gratuite și acces liber la rețeaua de internet wireless.

Micul dejun nu este inclus în prețul camerei și nici nu poate fi comandat în cadrul pensiunii. Fiecare turist își poate prepara cele 3 zile ale mesei în regim propriu, în cadrul bucătăriei din casa Băeș Sovata, sau poate lua masa la restaurantele din centrul orașului. Se asigură facilități pentru grătar.

În schimb, sunt disponibile un salon de mese comun și un living frumos amenajat cu mobilier masiv din piele și un șemineu. Tot în interior este disponibilă și o mică bibliotecă cu titluri pe alese, pentru turiștii pasionați de citit.

Etajul casei Băeș este înconjurat de o terasă pitorească unde se poate lua masa sau sta pur și simplu și admira peisajele de munte. Terasa are în dotare mai multe spații de relaxare sub forma fotoliilor și a măsuțelor.

La recepție pot fi închiriate biciclete, în mod gratuit. Casa Băeș asigură și o încăpere pentru păstrarea echipamentului de schi, în afara orelor petrecute pe pârtie. O altă încăpere este denumită sală de agrement, deoarece dispune de aparate de fitness și mese de biliard și ping pong.

Parcarea este micuță, maxim 5 locuri, dar este amplasată în curtea interioară, asigurând totala protecție a mașinilor.

Curățenia și confortul camerelor, dar și peisajul și liniștea înconjurătoare sunt atuurile casei Băeș din Sovata. Singurele aspecte criticare sunt cele legate de raportul calitate – preț.

casa-baes-sovata.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.