In anul 403 i.Hr avea sa fie distrusa colonia greceasca de la Naxos, iar refugiatii se vor reinstala pe un deal infertil si foarte abrupt, situat undeva pe la 5 kilometri inspre nord, mai cu seama pe colina Taurus. Aici, acestia au decis sa construiasca o cetate fortificata, care sa-i apere pe viitor, ca mai apoi, si-anume dupa ce Sicilia a capatat statutul de provincie romana, cetatea construita pe versantul colinei sa fie recunoscuta drept colonie romana. Frumusetea cetatii de la Taormina, mai ales la sfarsitul secolului al XIX-lea, a fost apreciata de artisti si scriitori, precum Goethe, care a si descris locul in cartea sa „Calatorie in Italia”, Taormina devenind, astfel, o destinatie extrem de apreciata.

Amfiteatrul de la Taormina1

Insa, pe langa frumusetea sa, pe langa natura care pare ca locuieste acele ruine, cu vedere la Marea Ioniana si cu Etna in spate, poate cel mai activ vulcan din Europa, Taormina are si o importanta istorica si culturala, turistii putand vizita aici vestigii si alte ruine, cum ar fi: naumachia romana, Catedrala Sf. Niccolo, parti din zidurile cetatii antice, precum si Amfiteatrul de la Taormina, remarcabil de bine conservat in fata eroziunii timpului.

Citește și:  Insula Bali: Obiective turistice Indonezia - Insula Bali

Si, desi nu este cel mai mare amfiteatru, este, fara indoiala, cel mai frumos amplasat din intreaga Europa, oferind privelisti cu adevarat incredibile. Amfiteatrul de la Taormina, situat in Sicilia, Italia, are un diametru de 160 metri, fiind construit din caramida, ceea ce ne conduce la inevitabila ipoteza conform careia ar fi fost construit exact in perioada romana. Chiar si asa, mai multi cercetatori au sustinut, prin prisma structurii sale actuale, ca Amfiteatrul de la Taormina ar fi fost construit pe fundatia unui teatru grecesc, de altminteri, si mai vechi.

Amfiteatrul de la Taormina11

Incredibil sau nu, scopul amfiteatrului a ramas cam acelasi chiar si in prezent, fiind folosit pentru punerea in scena a spectacolelor de teatru sau de opera, dar si a concertelor. Sa nu uitam, totusi, nici de Festivalul de Film de la Taormina, organizat in acest loc minunat, unde filmele sunt vizionate de catre spectatori cu ajutorul unui ecran imens, ridicat in Amfiteatrul de la Taormina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.